Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Projecten › Mobiliteit en voeding

Mobiliteit en voeding

In een aantal gemeenten in de West-Achterhoek wordt het project Vitaal Veilig vallen uitgevoerd. In dit project worden ouderen actief benaderd. Er worden huisbezoeken gedaan waarbij een vragenlijst wordt afgenomen over bewegen en veiligheid.Veel ouderen worden vervolgens in beweging gebracht en nemen deel aan een valpreventiecursus en vervolgens reguliere sport.

Het promuscle onderzoek, gedaan door Agora (GDD en Universiteit Wageningen) heeft wetenschappelijk bewezen dat het eten van voldoende eiwitten en het doen van krachttraining bijdraagt aan het vergroten van de spiermassa van ouderen. Het doen van krachttraining zonder dat er voldoende eiwitten worden gegeten leidt tot vermindering van de spiermassa. Het onderzoek heeft zich ook nog gericht op Vitamine D en voeding in het algemeen bij de ouderen. Het heeft geleid tot sterke resultaten.
 
Het Kennisnetwerk heeft daarom het initiatief genomen om het bovenstaande project en de resultaten van het onderzoek te koppelen, zodat voeding kan worden meegenomen. Er is een overleg geweest met alle partijen en vanuit daar zijn een aantal acties uitgezet om voeding mee te nemen in het project Vitaal veilig vallen. Zodat er gestreefd kan worden naar dat ouderen vitaler blijven door beweging en goede voeding.
 
Voor vragen of meer informatie neem contact met ons op.
Terug