Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Sociale kaart › Dagbesteding en logeren › Zorgbad Zonnewater

Zorgbad Zonnewater

Wie ouderen vraagt wat ze vooral belangrijk vinden, krijgt drie dingen te horen: eigen regie, zo lang mogelijk voor jezelf zorgen en behoud van sociale contacten. Het Zonnewaterproject  rond de mantelzorger gaat uit van de gedachte dat het van belang is om samen met anderen zowel lichamelijk als geestelijk in beweging te blijven. Dat stelt zowel mantelzorger als oudere zelf langer in staat de zelfstandigheid te behouden en isolement te voorkomen. Het programma omvat een wekelijks beweegprogramma op diverse tijden. 

Het Zorgbad biedt fysiotherapeutische behandeling en zwemvoorzieningen in een bassin met een watertemperatuur van 33°C, met beweegbare bodem en een tillift. Een van de programma's is bestemd voor mantelzorgers en hun partners en heeft de naam 'Zorg zonder zorgen'.

Mantelzorger en zorgvrager vormen een hecht team. De betrokkenheid komt vaak voort uit de persoonlijke relatie. De mantelzorger denkt: 'ik moet gezond blijven om zo lang mogelijk voor mijn partner te kunnen blijven zorgen'. En de zorgvrager denkt: 'ik wil iets doen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, verdere achteruitgang te voorkomen en mijn partner zo min mogelijk tot last te zijn'.

Voor informatie kunt u 's morgens bellen naar 0314-381100. U kunt ook binnenlopen op de Monumentenweg 34 in Hoog-Keppel.Terug