Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Sociale kaart › Lotgenotencontact

Alzheimer Café

Een Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor patiënten, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Tijdens iedere Alzheimer Café staat een thema centraal. Iedereen die vragen heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Iedereen is welkom. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.
Lees meer »

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich al meer dan 25 jaar in voor mensen met dementie en wil bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Alzheimer Nederland is zowel een fonds als een patiëntenbelangenorganisatie. Dit betekent dat zij opkomen voor de belangen van mensen met dementie en als fondsenwerver geld inzamelen. Het geld dat Alzheimer Nederland ophaalt, wordt besteedt aan het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging.

Alzheimer Nederland heeft 52 regionale afdelingen en een landelijk bureau in Bunnik. Zij werken nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen.
Lees meer »

Cursussen


Lees meer »

Gespreksgroepen

Uit ervaring weten we dat mensen die in het zelfde schuitje zitten het prettig vinden om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Door deel te nemen aan een lotgenotengroep kan men elkaar emotioneel steunen, maar ook advies en informatie geven en ontvangen. Daarom zijn er gespreksgroepen.
Lees meer »

Mantelzorgsalons

Er even tussenuit gaan en ontspannen kan u de mogelijkheid geven om de toch vaak zware taak beter aan te kunnen. Het praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten kan helpen. Door het delen van emoties en ervaringen ontdekt u dat u niet alleen staat met uw gevoelens, maar bent u elkaar tot steun. Herkenning en erkenning van ieders situatie is de eerste stap om de zorg beter aan te kunnen.
Lees meer »