Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Sociale kaart › Hulp praktische problemen

Belangenbehartiging

Wanneer u behoefte heeft aan ondersteuning bij het behartigen van uw belangen kunt u een beroep doen op onderstaande organisaties.
Lees meer »

Hulp klussen in en om het huis

Heeft u hulp nodig bij klussen in en om het huis?
Lees meer »

Hulp bij financieel beheer

Elke mantelzorger komt voor extra kosten te staan, maakt keuzes op het gebied van werk, studie, wonen en inkomen die grote financiële gevolgen kunnen hebben. In veel gevallen kan men aanspraak maken op vergoedingen óf op teruggave van de kosten. Belangrijk om te weten is dat zowel de zieke als ook de mantelzorger hierop aanspraak kan maken.
Lees meer »

Informatie over rijvaardigheid

Is het nog verantwoord om auto te rijden?
Dingen die iemand nu nog kan, kan hij morgen misschien niet meer. Er komt een moment waarop het autorijden niet langer verantwoord is. De vraag is alleen: hoe stelt u die grens en hoe weet u wanneer dat punt is bereikt? En kan ik aangepast vervoer aanvragen om te blijven deelnemen aan de maatschappij?   
Lees meer »

Maaltijdvoorziening

Wanneer u niet in staat bent om zelf te koken of wanneer u geen tijd hebt om in de keuken te staan, kunt u gebruik maken van een maaltijdvoorziening. Iedereen kan gebruik maken van de maaltijdservice. Er is geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten verschillen per leverancier.
Lees meer »

Persoonsalarmering

Wanneer u het een angstig idee vindt dat er geen hulp in de buurt is, kan personenalarmering uitkomst bieden. Met één druk op de knop komt u in contact met een naaste of een verpleegkundige. U heeft hiervoor geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten verschillen per leverancier. Soms worden de kosten gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.
Lees meer »

Thuiszorgwinkel

De thuiszorgwinkel kent u misschien wel van het lenen van hulpmiddelen, zoals krukken, rolstoelen en rollators. Maar de thuiszorgwinkel biedt veel meer. De thuiszorgwinkel is een speciaalzaak in gezondheids- en zelfzorgartikelen en biedt artikelen die u kunt lenen, huren of kopen. De medewerkers geven u graag gratis advies over het gebruik en de keuze van een artikel.
Lees meer »

Vervoer

Vervoer aanvragen als het zelfstandig niet meer lukt? U kunt via uw gemeente, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) loket vervoer aanvragen. Daarnaast kunt u tegen betaling gebruikt maken van de volgende organisatie.
Lees meer »

Woning aanpassing

Er zijn veel mogelijkheden om aanpassingen in de woning te doen waardoor kwetsbare ouderen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen . Hieronder vind u een aantal organisaties die informatie, hulp en advies kunnen bieden.
Lees meer »