Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Dementie - Kwetsbare Ouderen › Hulpmiddelen bij dementie

Dementiejas my-DBuddy

Dementiejas ‘my-DBuddy’ helpt mensen met geheugenproblemen langer zelfstandig te blijven, met behoud van hun waardigheid. Iemand met geheugenproblemen kan belemmerd worden om naar buiten te gaan: het herkennen van de eigen jas, sleutels mee, sluiten van de jas en zelfs de weg naar huis kwijt raken. Per verkochte jas gaat €50 naar organisaties die zich inzetten voor mensen met dementie.
Lees meer »

Overzicht van apps voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Expertise centrum mantelzorg heeft een lijst opgesteld met apps voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze lijst is opgesplitst in iOS en Android. Klik op onderstaande link 'overzicht van apps'
Download Overzicht van Apps

Uitleenmogelijkheden van boeken en dvd's over dementie.

Op de Helpdesk dementie Achterhoek is een bibliotheek aanwezig met boeken en dvd's over dementie. Omdat u als mantelzorger bekend bent met de trajectbegeleiders dementie krijgt u de mogelijkheid om deze boeken en dvd's te lenen.
Lees meer »

Prikkelarme daginzicht agenda

Ouderen en jongeren met lichte dementie, afasie of die moeite hebben met onthouden, hebben vaak geen duidelijk zicht op de activiteiten van de dag. Daarom introduceert Stichting Doe Maar Zo! de daginzicht agenda. De daginzicht agenda is te gebruiken met of zonder pictogramstickers.
Lees meer »

Websites over hulpmiddelen Dementie

Verschillende website over hulpmiddelen bij dementie. 
Lees meer »

Hulpmiddelen gids voor geheugenproblemen

Gids met een groot en divers aanbod van praktische hulpmiddelen voor mensen met geheugenproblemen
Download Hulpmiddelen gids

Voorzorgsmaatregelingen bij vermissing en dementie

Bij vermissing van mensen met geheugenstoornissen of dementie ontstaat vaak paniek bij familieleden, mantelzorgers en andere betrokkenen. Dit veroorzaakt vertraging terwijl snel handelen nodig is. Daarom hebben de Politieregio Noord- en Oost-Gelderland en het Dementienetwerk West Achterhoek een overzicht gemaakt van voorzorgsmaatregelen en van hoe bij vermissing het best kan worden gehandeld. Na de melding bepaalt de Politie welke communicatiemiddelen (Burgernet, Twitter, Landelijk bureau vermiste personen) worden ingezet. Meestal wordt eerst zo lokaal mogelijk gezocht. Als de vermiste persoon mobiel is (auto, openbaar vervoer) wordt de vraag direct meer regionaal uitgezet.
Klik hier voor meer informatie.
 

GPS Dwaaldetectie

GPS Dwaaldetectie voor mensen met dementie of Alzheimer. Met  GPS Dwaaldetectie kunt u altijd traceren waar iemand zich bevindt. inmiddels zijn er al meerdere systemen op de markt.
Zorgriem

Apps voor medicijnengebruik

Er zijn inmiddels meerdere apps die kunnen helpen herinneren aan het innemen van de medicatie.