Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Mantelzorgers › Tips

Keukentafel gesprek

Heeft uw naaste ondersteuning aangevraagd bij de gemeente? Dan krijgt hij of zij te maken met een keukentafelgesprek. Dit heeft als doel om goede ondersteuning te organiseren voor uw naaste. Het is belangrijk dat de oplossing ook past bij u. Want dan houdt u de zorg voor uw naaste beter en langer vol. Op de website van MantelzorgNL vindt u informatie die u kan helpen met uw voorbereiding op het keukentafelgesprek.
 
Lees meer »

Mantelzorg en dementie

Hoe slechter de hersenen van iemand met dementie werken, des te meer hulp hij nodig heeft. Die hulp komt vaak van mantelzorgers. Dat zijn meestal familieleden die de persoon met dementie ondersteunen bij dagelijkse dingen, zoals wassen en aankleden, eten, boodschappen doen en het huishouden. Ook regelen ze vaak de financiële zaken, geven ze emotionele ondersteuning en blijven ze bij iemand met dementie als die niet meer zelfstandig kan blijven wonen.
 
Het verzorgen van mensen met dementie kan jaren nodig zijn. Het heeft veel invloed op het leven van de persoon met dementie en van de mantelverzorgers. Geestelijke, lichamelijke en sociale overbelasting komt vaak voor bij mantelzorgers.

In deze tekst staan tips en adviezen voor mantelzorgers. 
Lees meer »

(Over)belasting van mantelzorgers

Een op de vijf Nederlanders is mantelzorger. Dit kan een zware taak zijn. Overbelasting kan dan dreigen. Of zelfs 'mantelzorg burn-out'. Mantelzorgers moeten dus ook goed voor zichzelf zorgen. Voorkomen is makkelijker en beter dan genezen!
Lees meer »