Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Cursus voor mantelzorgers in de Gemeente Bronckhorst

Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor de mensen die de ziekte treft, maar ook voor mensen in de directe omgeving. U ziet iemand geleidelijk veranderen en steeds afhankelijker worden. Emotioneel kan het soms moeilijk zijn, zowel voor degene met dementie, maar ook voor u. Deze training voor mantelzorgers in Bronckhorst biedt u veel informatie over de ziekte en het verloop daarvan, gelegenheid tot het delen van ervaringen en praktische tips om met de situatie om te gaan. De docent is een ervaren trajectbeleider dementie, werkzaam in de gemeente Bronckhorst.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten:
1. Wat is dementie? U krijgt uitleg over verschillende vormen van dementie en het verloop van de ziekte. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.
2. Omgaan met gedragsverandering. Tijdens het verloop van de ziekte treden dikwijls gedragsveranderingen op. U krijgt tips hoe hiermee om te gaan. En hoe ervaren andere deelnemers bepaalde situaties en de veranderingen bij hun naaste?
3. Gedragsproblematiek en Leefomgeving. U kunt te maken krijgen met gedragsveranderingen als achterdocht of boosheid. Of soms ook agressie. U leert wat u kunt doen in dergelijke situaties. Ook besteedt de docent aandacht aan een veilige woon- en leefomgeving voor iemand met dementie. Wat is belangrijk om eventueel in en om huis aan te passen? Welke hulpmiddelen zijn er verkrijgbaar?
4. Belastbaarheid en ondersteuning. Wat kunt u zelf als naaste en als mantelzorger aan? Hoe houdt u de zorg zo goed mogelijk vol? Wat kan daarbij zoal helpen? Waar kunt u terecht voor eventuele ondersteuning? Wat is belangrijk voor u zelf?

Data: De bijeenkomsten zijn op 15 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november.
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: Ons Huis, Beukenlaan 30 Hengelo (Gld)

Aanmelden
Aanmelding voor de training kan tot 1 oktober via www.bronckhorst.nl/dementie. Bellen mag ook (0575) 750250. Na aanmelding neemt de sociaal consulent contact met u op om te bespreken of de training geschikt voor u is.

Deze training wordt georganiseerd door de gemeente Bronckhorst, in samenwerking met het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West-Achterhoek en het Dementienetwerk Zutphen-Lochem- Vorden e.o.

Voor meer informatie over de training kunt u contact opnemen met de sociale teams in de gemeente Bronckhorst, telefonisch via (0575) 750250, of via mail: info@bronckhorst.nl
Startdatum Starttijd Einddatum Eindtijd