Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  


Home › Nieuws › Nieuws › Voorstelling: Het einde van het leven in Theater Gruitpoort

Voorstelling: Het einde van het leven in Theater Gruitpoort

De voorstelling toont mensen op hun kwetsbaarst en laat onze wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid zien. Op welke wijze gaan mensen met elkaar om en hoe willen ouderen de regie over hun eigen leven houden. Een voorstelling die de laatste levensfase bespreekbaar en invoelbaar maakt. Met confronterende verhalen over je eenzaam en overbodig voelen, over onmacht en verzet en waardig willen sterven. Er wordt gespeeld door 7 oudere spelers, twee muzikanten en twee jonge ‘gastvrouwen’. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs en scenes vol mededogen en ironie.

Een productie van stichting ’t Zwerk in samenwerking met de Theaterbroedplaats van Gruitpoort in Doetinchem. Samen ontwikkelen zij projecten die een maatschappelijke noodzaak en relevantie hebben.
Jos Spijkers, theatermaker van stichting ’t Zwerk: “Theater brengt grote vraagstukken terug naar een menselijke maat. Het probeert verder te kijken dan de maatschappelijke discussie en wetgeving. Ik hoop altijd voorstellingen te maken die je aan het denken zetten en betrokken maken. Theater dat zich midden in de samenleving plaatst en tot de verbeelding spreekt.” Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Monuta helpt, Het Prins Bernard Cultuurfonds, de Gemeente Doetinchem en het Fonds gemeente spaarbank.  
Meer info en data:  https://www.gruitpoort.nl/theater/data/2949/het-einde-van-het-leven.html
Terug