Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  

Home › Laatste levensfase › Publiek

Artikelen in de krant

Achterhoekse zorgverleners slaan de handen ineen om de zorg rond het levenseinde te verbeteren. Afgesproken is dat er een centrale registratie komt over gemaakte afspraken rond het levenseinde van patiënten. Op die manier wordt voorkomen dat er onduidelijkheid is rond de wensen van de patiënt. Een van de projecten van het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen: Passende zorg in de laatste Levensfase: https://www.gelderlander.nl/doetinchem/veel-meer-aandacht-voor-levenseinde-in-de-achterhoek~a9ee885e

Brochures

Praat op tijd over uw levenseinde. Meer informatie in een e-book over praten met de dokter over grenzen, wensen en verwachtingen rond uw levenseinde.
Lees meer »

Websites

Er zijn verschillende websites die informatie geven over praten over het levenseinde.
Lees meer »

Wilsverklaring

Een wilsverklaring is een document waarin u aangeeft wat uw wensen zijn rondom uw behandeling of levenseinde. Deze verklaring wordt gebruikt als u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Bijvoorbeeld als u in coma ligt of een zwaar ongeluk krijgt en daardoor niet meer kunt praten met uw arts. Door uw behandelwensen vast te leggen in een wilsverklaring, voorkomt u dat anderen op zo’n moment voor u (moeten) beslissen.
 
Lees meer »

Niet-reanimerenpenning

Via de website van de Patiëntenfederatie is het sinds kort mogelijk om een niet-reanimerenpenning te bestellen. Dit kan via: www.patientenfederatie.nl/penning. De penning kost € 37,50. Voorheen was deze penning te bestellen bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.