Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Bekijk ons op LinkedIn Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  

Home › Projecten › Deskundigheidsbevordering › Zoek je iemand die voorlichting kan geven over dementie?

Zoek je iemand die voorlichting kan geven over dementie?

Voorlichting bij dementie is belangrijk. Het aantal mensen met dementie neemt toe. Er zijn nu 270.000 mensen met dementie. Een groot deel van de mensen met dementie woont thuis. Zij worden verzorgd door naasten: de mantelzorgers. Vaak merkt iemand met (beginnende) dementie dat er dingen misgaan. Hij begrijpt alleen niet precies wat er aan de hand is. Iemand met dementie verandert en ook voor de naasten verandert er veel.

Hoe herkent u dementie en wat zijn de signalen? Hoe kunt u omgaan met iemand die verandert en steeds afhankelijker van u wordt? Hoe kan iemand met dementie toch zo lang mogelijk blijven mee doen? Bijvoorbeeld actief kan blijven bij de biljardclub of zwemvereniging?

Voorlichting over dementie is belangrijk! Het is belangrijk dat verenigingen en andere betrokkenen begrijpen wat dementie is en wat belangrijk is in de benadering zodat mensen met dementie zo lang mogelijk actief kunnen blijven bij de vereniging of in de omgeving.
 
Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek verzorgt voorlichting over dementie. Bijvoorbeeld bij een vrouwenvereniging, een sportclub etc. De contactgegevens van de Alzheimer afdeling Oost Gelderland zijn: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of via telefoon 06 135 144 11.

Ben je professional en op zoek naar voorlichting of een scholing. Bel of mail ons gerust dan helpen we je verder.
Terug