Print deze pagina Bekijk ons op Facebook Verklein lettertypeVergroot lettertype
      ZOEKEN: zoeken  

Home › Projecten › Deskundigheidsbevordering › Informatie, voorlichting en deskundigheidsbevordering over dementie in de Achterhoek

Informatie, voorlichting en deskundigheidsbevordering over dementie in de Achterhoek

Trajectbegeleiders dementie krijgen veel aanvragen of zij hun kennis over dementie kunnen delen. Daarnaast hebben we in deze regio gelukkig ook een Alzheimer afdeling. Ook zij hebben veel kennis en kunnen deze delen. Wanneer kun je nu een trajectbegeleider vragen voor voorlichting/deskundigheidsbevordering en wanneer past dit meer bij de Alzheimer afdeling?

Dit hangt natuurlijk af van de vraag die gesteld wordt. Het uitgangspunt om het antwoord op de vraag te bepalen is als volgt: De belangrijkste taak van de trajectbegeleider is: 1) het organiseren van een situatie van de cliënt en mantelzorgers afgestemd zorg-, hulp- en dienstverleningsaanbod en het begeleiden van de cliënt en mantelzorgers. 2) Coaching en advisering van bij dementie betrokken professionals. Het bieden van voorlichting en deskundigheidsbevordering gerelateerd aan casuïstiek ten behoeve van professionals behoort tot de kerntaken van de trajectbegeleiders. Datzelfde geldt voor het geven van cursussen aan mantelzorgers.
De algemene scholingsvragen rond dementie voor professionals van zorgorganisaties wordt verwezen naar scholingsinstituten in de regio zoals bijvoorbeeld het ROC. Voorlichting aan niet- professionals wordt door afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland verzorgd. Trajectbegeleiders zullen deze verzoeken doorverwijzen naar de contactpersoon van de regionale afdeling.
Download Uitgangspunten scholing, voorlichting dementie
Terug